Followers

Welcome to My Blog

© You are not allowed to copy the photos of myself and friends without my permission.Do enjoy your readings and give your credit if you copied my writings.Thank you ©

pantun :)

dah berapa lama aku tidak berpantun ya?
masih ada kebolehan berpantunkah aku?
heheh
serius rindu gila zaman jadi pemantun sekolah tu
rindu dengan team pantun
especially shera and asyraf
shera, my classmate,my teammate,my roommate
mestila rindu gila kan?
asyraf, aku suka cara dia boasting depan shera
dan buat shera sakit hati
serius lawak
katanya, dia tak mungkin cakap besar depan aku
sebab aku sifu dia
eventhough dia lebih hebat berpantun sementelah itu
biasalah lelaki kalau hati jiwang ni kan...
mestilah cepat jadi hebat
my other team member was nabila
dia junior but still boleh kamceng dengan kami
dah nama pun satu team kan?
and of course I would like to grattitude my special thanks to my seniors
Kak Ummu Afiqah, Kak Syazwani, Kak Hafizah and Abg Hanafi
merekalah yg sering mengajar aku berpantun 
sebaik tamat PMR, mereka asah bakat pantun kami
walau ketika itu mereka sibuk mempersiapkan diri utk menghadapi SPM
dan kepada Puan Aini yg tak jemu-jemu mendidik kami
dan menaikkan semangat kami utk terus berusaha dlm bidang berpantun
dia bukan sahaja ajar kami berpantun, malah pelbagai jenis puisi
great kan?
hasilnya, kami masing-masing mampu membuat pantun dalam rangka masa 1 minit
serta menulis puisi
love you Puan Aini
hajat di hati nak memperkasakan Bahasa Melayu
tetapi dah terbiasa la pula guna bahasa rojak
hey, aku ingin cuba 
okay?


1 comment:

einz miszmessy said...

kenangan lalu...............benda paling jauh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...