Followers

Welcome to My Blog

© You are not allowed to copy the photos of myself and friends without my permission.Do enjoy your readings and give your credit if you copied my writings.Thank you ©

Gangguan Paranormal


hurm..
aku diganggu makhluk2 Allah yg tidak mampu dilihat dgn mata kasar manusia
kita sebagai manusia
jikalau kita tidak nampak makhluk tersebut sekalipun
kita dikurniakan naluri
jadi, mudah utk kita ketahui kehadirannya

Isnin:
aku berseorangan di rumah
sehingga lewat malam
ayah ke gelanggang badminton
dia seorang ahli sukan yg aktif :)
aku masuk bilik, pasang MP4 dan layan hasil nukilan Hlovate
tidak lupa juga, update blog dan facebook
tepat jam 12.05
TV yg telah kupadam suisnya hidup
memainkan cerita seram
aku berasa hairan lalu periksa suis TV
ternyata, plug TV itu telah kucabut!!

Selasa:
masih lagi berseorangan di rumah
ayah ke Melaka melawat saudara yg dtg dr Indonesia menfapatkan rawatan di Mahkota Medical Center
terdengar suara tangisan bayi di rumah sebelah
yg sememangnya tiada penghuni
pappp!!
siling rumah di bahagian dapur jatuh
okay lagi~

Rabu:
bangun pagi dan ambil peralatan
ingat nak tolong baiki siling rumah yg dah jatuh tu
aneh, tiada apa yg berlaku
malam hari, keseorangan lagi
entah mengapa ayah pulang lewat pula hari ini
kudengar perabot rumahku di bahagian ruang tamu beralih
dan api dapur terpasang dengan sendirinya
masih lagi cool

Khamis:
aku sedang khusyuk menaip
dan aku terus khusyuk
kerana tiada apa yg berlaku
 cuma lampu bilikku antara mahu hidup atau tidak
berkelip2
dan aku tahu kehadiran'nya' kerana merasai frequency yg berbeza
seperti biasa aku cool

Jumaat:
tadi ketika sedang khusyuk menaip
PC ku terpadam
dan ternyata suis utk PCku tertutup!!

bagi anda yg mengenali saya
pasti anda tahu kenapa saya cool bukan?
even berada dalam situasi ini
kepada sahabat
jika alami situasi yg saya alami
jgn takut, jgn lari
hadapi dgn tenang
sesungguhnya Allah ciptakan kita lebih baik drpd 'mereka'

p/s:
tiba2 teringat pula zaman di sekolah menengah..tetttt!!

5 comments:

Bluewendy said...

wohoooo~ takot jek.. hihihi..=)
Cool beb cool~

aku_najmi said...

masih lagi cool :)
mungkin sebab dah biasa...
dulu masa di sekolah cikgu ada cakap:
kadang2 Allah turunkan ujian sedemikian kpd hambaNya kerana Dia tahu hambaNya mampu menghadapinya...
saya pegang kata2 itu..saya mampu menghadapinya!! ngeeee~

roro roseid said...

huuuuuuuuuu....tkot3...gud job najmi!!!!coz kmu dh tw mereka saja nk kcu kamu,,kamu cool ja,,,nnt klu dh borink,,mereka tk kn kcu lg...

aku_najmi said...

kau macam baru semalam kenal aku kan roshe? tett!!
lupakah engkau akan tragedi di sekolah dulu,,,ngeeeeeee :)
saya dah jadi lebih matang rasanya :)

einz miszmessy said...

hurm...........saje jep.............urgh!!!!!!!marah juga la....tp lau marah sama la cm mereka tuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...