Followers

Welcome to My Blog

© You are not allowed to copy the photos of myself and friends without my permission.Do enjoy your readings and give your credit if you copied my writings.Thank you ©

1st INTBM Activity : What's In Your Bag ?

baiklah, hari ini saya akan menunjukkan kepada anda semua,,,apa yang berada di dalam beg saya,,,
dan beg yang manakah yang menjadi hot stuff saya pada hari ini....
sebenarnya, saya mengikuti satu blog yg menarik,
dan saya tertarik untuk mengikuti aktiviti2 yg dijalankan....
mari terjah

baiklah, berbalik kepada cerita saya sebentar tadi..
saya sudah pun menterjah beg saya sendiri..
dan begnya adalah...


ahah!!
yes, its my paul smith's stripes bag...
beg ini...
aku beli di 'ring ring one shop' yg terletak di Bandar Universiti, Sri Iskandar, Perak...
aku sememangnya sukakan corak belang2..
secara tidak langsungnya...
aku suka dengan beg ini:)


hurm....
ini adalah susunan barangan di dalam beg saya...
sebenarnya, beg ini saya bawa ke kelas...
tetapi sekarang cuti semester,,
dan beg tangan saya tertinggal di Kedah...
di rumah ibu saya yg tercinta...
maka dengan itu,,
beg ini telah saya jadikan 'back pack' saya utk saya ke mana2...
dalam beg ini saya letak macam2 barangan yg boleh membuatkan saya tidak merasa bosan...
apabila saya tidak berada di rumah sendirilah...
saya suka berjalan-jalan,,,
dan saya tak suka merasa bosan sepanjang perjalanan...
mahupun ketika berada di destinasi tersebut...


yang di atas ini adalah antara buku2 yang saya selalu bawa...
mengikut mood nak bawa buku apa...
tapi ada beberapa buku yg wajib saya bawa...



any novels written by Hlovate :)
and also....




yes,,my dictionary and notebook...
as you can see...
kamus itu sejak tahun 1998...
ya, 1998!!
bermakna sejak aku darjah 1..
aku memang suka baca kamus...
dan kadang2 aku hafal perkataan2 dalam kamus...
its a way to improve my english... :)

apa lagi yang ada di dalam beg saya ya?
hurm~

my mp4 and headphone

zoom in!! my headphone

my rubix cube

pendinding diri

urm,,ada lagi tak ek?




haaaa...cermin mata ini, wajib aku bawa ke mana2...
sebab mata aku tahap silaunya tinggilah juga...
jadi, aku bawa cermin mata LV palsu ini ke mana2,,,
aku beli di 'ring ring one shop' sekali lagi...
semata-mata kerana aku tak bawa cermin mata hitam aku ke universiti..
dan kerana aku perlu melakukan tugasan luar kampus...
jadi, aku memang perlukannya...

my purse
okey....
purse ini bukanlah dibeli bersama dengan beg saya...
tetapi di alamanda...
tetapi sedondon bukan?
hahaha~



yes...my perfumes!!!
actually, i have more than these,,,
tetapi ini adalah yg menjadi kegemaran saya...
resemblance of..
DKNY-be delicious
Ralph Lauren
White Musk
Britney Spears-Fantastic
Amor
Guess-Pink
Paris Hilton

saya memang hantu minyak wangi..
dan saya memang suka menggunakan minyak wangi berlainan,,,
mengikut mood saya...
heheh..
sebab itulah saya akan bawa minyak wangi saya ke mana2 sekalipun...
heheh~

okay..
enaugh...
itulah apa yang ada dalam beg saya...
heheh~


p/s : beg yg saya tak akan tinggalkan selain beg ini adalah beg kamera saya...kerana saya suka ambil gambar!!ngee~

12 comments:

einz miszmessy said...

ceh......beg pack bukan handbag...hahaha

AKU_NAJMI said...

heheh,,untung ada juga beg kan? beg2 lain semua ditinggalkan di kedah sayangku...

Haslinda Ariffin said...

salam..hai..
salam perkenalan..
mcm2 ea dlm bag..
sy respect la sbb bwk kamus bagai..
sgt bgs :))
bole jdkn ikutan..

AKU_NAJMI said...

hai haslinda :)
salam perkenalan....
hurm,,yg baik,,bolehlah diikut,,,heheh~
people may say i'm weird because i memorise words from dictionaries,,but the truth is,,it helps me a lot!

einz miszmessy said...

ha???beg laen sume tglkan kat perak???dasat!!!

hahaha

cite sal kamus...

paen penah tanya madam ai leen....dye kata la....tak bpe sesuai tok membina ayt....tp paen tetap ase bgus tok menambah kosa kata...kan???lgpun paen tanya madam tu sbb cikgu maimunah cikgu sains paen kata dye wt cmtu...huhu...

AKU_NAJMI said...

sorry to madame ai leen..hahah~
we can't create a great sentence if we, ourselves doesn't know the meaning of particular words,,and the words which are appropriate to be used in the sentence...
so, saya sokong cikgu maimunah,,,heheh~
p/s:dulu saya suka main scrabble,,,and it became habits now,,,which is a good one,right?

atie hilmi said...

lompat2 kt cni.. hee~ byk tol brg dlm hembeb.. hee~ ta berat ke ?? erm.. gi tgk hembeb kita plak yee..

AKU_NAJMI said...

heheh,,tak berat,,sebab beg galas,,, :)
actually,,,saye da tengok beg atie :)

einz miszmessy said...

that's why i didn't agree with her~

AKU_NAJMI said...

heheh :)
everybody our has very own POV...
and i think we have similar thoughts..
and differ with her :)

mrs redzuan said...

Rasanya mcm dah komen kat sini tapi takde plak...ke komen dlm tdo kot....beg stidents byk buku...samala mcm masa zaman kat uni dulu :)

AKU_NAJMI said...

most of students kot,,,ngee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...