Followers

Welcome to My Blog

© You are not allowed to copy the photos of myself and friends without my permission.Do enjoy your readings and give your credit if you copied my writings.Thank you ©

Yeay!dah boleh bawa Bugatti!!

memang selama ni impian aku adalah untuk memiliki sebuah kereta mewah
Bugatti adalah salah satu daripada jenama yang aku gemari
dan aku tanpa segan silu akan menyatakan impian aku tu kepada orang lain
sumber: google
ha, apa pendapat anda semua?
smart tak?

so, daripada kecil memang aku dah save up
semata-mata nak beli bugatti hot inilah
[er..aku ada juga simpan untuk pelajaran dan masa depan aku ok]
semua duit raya aku simpan
wang saku bulanan, 80% aku simpan
dan adalah juga sumber kewangan lain
saban hari aku menghitung
bilalah impian memiliki bugatti ni akan tercapai kan?
akhirnya inilah masa yang kutunggu-tunggu!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
tett!!
aku terasa seolah-olah aku ni childish sangat
daripada aku berangan nak drive my own bugatti tu
adalah lebih baik jika aku gunakan duit aku untuk perkara yang lebih berfaedah bukan?
eh, siapa kata berangan nak beli Bugatti tu childish?
its a dream, can be anything!!
ya.betul.impian tu tak salah
cuma buat waktu ini aku rasa ada benda yang harus aku utamakan
so, goodbye Bugatti [for the time being]
I'll buy you some other time
if and only if I could beat Donald Trump
haha.macam impossible tapi it can be reality right?
ihsan encik google lagi

kenapa nak kena beat Donald Trump dulu baru nak beli?
dan kenapa DONALD TRUMP?
haha.its symbolic okay
lagipun, aku agak kagum dengan lelaki di atas tu
kalau anda kenal dia, mungkin anda juga akan kagum dengan dia
back to the main point
aku cuma maksudkan, tunggulah bila aku dah betul-betul jadi orang berjaya dulu
baru beli.heheh
kereta ni, secara pasti harga akan menurun saban tahun
unless aku akan hidup 100, 200, 1000 tahun lagi
mungkin kereta tu akan jadi legend pada waktu itu dan harga kereta tu akan meningkat
berlainan dengan rumah dan tanah
so, aku invest duit aku pada bidang hartanah
hasilnya?
cukup,cukup,cukup lumayan!!
apa-apa pun, kalau nak invest pada sesuatu benda
kalau nak cari aset
carilah aset yang akan membawa keuntungan pada diri kita 
muahaha~

p/s: 
orang selalu kata aku ni psiko.suka psiko orang betul ke?
seriously, aku seorang mata duitan.tapi aku bukan pisau cukur.hahah

3 comments:

einz miszmessy said...

warghhhh....paen nak naek bugatti gak leh???once najmi berjaya beli + lau la paen masih ag ada....huhu....paen pun adore kat Donald Trumph.....suke gilew tv show dye yg appereantice tuh.....mudah2an najmi dpt la capai impian tuh....amin....

roro roseid said...

nak sejibik gak najmi!!!! bole tk??? ka kna list dalam brg hantaran gak??? haha!!!

Ibtisam Najmi said...

paen: insya-Allah.mudah-mudahan :)

roshe: kau nak kawen dgn kerabat mana ni weyh?heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...