Followers

Welcome to My Blog

© You are not allowed to copy the photos of myself and friends without my permission.Do enjoy your readings and give your credit if you copied my writings.Thank you ©

Eh siapa Mira Edora tu?

sila klik untuk ke page contest ini

Aku & Mira Edora dah lama berkawan..
sejak di bangku sekolah rendah..
dari darjah satu, hinggalah ke darjah enam...
kami belajar dalam kelas yg sama...
kiranya, kami memang berada dlm clique yg sama la...
kami memang rapat..
ditakdirkan..
kami mendapat sekolah yg sama utk pengajian sekolah menengah kami...
maka, kami menjadi semakin akrab...
ya, kami memang akrab!!
ramai yg cemburu dgn keakraban kami...
ramai yg iri hati...
aku sememangnya seorang yg ceria dan mudah berkawan..
dan mira pula dianggap pelik oleh rakan2..
orang kata, pemikiran dia terlalu jauh ke depan...
macam watak Kim Byeol dalam cerita korea 'baby and me'
(nama pun dongeng kan...so, suka hati aku lah kan?)
disebabkan aku sememangnya seorang yg jelita lagi popular...
ramai yg tergila-gilakan aku..
dan akhirnya aku mula menjauh dari mira..
kerana seorang lelaki!
aku jatuh hati padanya
kerana lelaki itu, aku lupa kawan...
ketika itu aku berada di awang-awangan...
terasa bagai dunia ini aku yg punya...
mira acapkali datang kepadaku..
kerana merasa rindu kepada aku...
tetapi aku tidak menghiraukannya..
aku termakan kata2 lelaki itu..
"mira  tu weird la, nerd! losers je yg kawan dengan dia"
(maaf, ini hanya utk membuatkan cerita saya lebih dramatis)
sebab itu aku mula menjauhkan diri daripada dia
tetapi.....

dia curang!!!
suatu hari aku ke bandar berseorangan..
dan aku terlihat lelaki itu..
dan di sebelahnya...
ada seorang perempuan cantik seusiaku...

aku : siapa ni?
lelaki : macam mana kau ada kat sini? kan aku dah suruh kau duduk rumah je..
aku : kenapa? takut?
lelaki : takut apa?
aku : kecurangan kau terbongkar!

dan berlakulah pergaduhan antara aku, lelaki dan perempuan itu...
aku rasa bagaikan org bodoh..
meninggalkan sahabat baik yg telah aku kenal lama..
demi seorang lelaki yg baru sahaja aku kenali...

feeling :  sedih...
dan ketika aku berada dalam kesedihan itu..
mira datang kepadaku...

"Do you remember?I've said to you that I'll be your home.You can go away from me, and when the time comes, you'll be back to me.And I will always welcome you with pleasure"

dan....

like good, old days
kini kami kembali seperti dahulu...
malah lebih akrab lagi...
dan aku berharap..
persahabatan kami kekal hingga ke akhir hayat kami....

dan aku rasa sgt bersyukur..
kerana dikurniakan seorang sahabat yg bernama MIRA EDORA..

for me..she's an angel

9 comments:

einz miszmessy said...

ceh...siap gmbo....menang cmni le najmi...hahaha....graet!
insya-allah anda trsenarai sbg pemenang...(cewah....)hehehe....

AKU_NAJMI said...

ngeeeeeee,,,,cuma nak bagi menarik je,,,heheh

einz miszmessy said...

mmg menarik sgt2 ni,,,,huhu.....

AKU_NAJMI said...

hahah,,,urs ape kurangnya...

Cik Rose Cute said...

Follow kamu...

http://hairuliza-anakku.blogspot.com/

Cik Rose Cute said...

Cerita yang sangat menarik hihihi...

einz miszmessy said...

he....sy cume mereka....tp takde gmbo2~hahaha....malas nak cri.....

Cik Mira said...

woohh dah bace. tapi tak komen plak ari tu. sorry! hehe. tgh shortlisted kan peserta ni. gud luck ye

Ibtisam Najmi said...

cik rose...thanx!!
cik mira...ok,,insya-Allah kalau ada rezeki bolehlah menang kan? haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...